Navigatie

PRAATPLATEN

Praatplaten zijn niet meer weg te denken uit het sfeerbeeld voor een kinderkamer of kinder speelhoek. Het zijn mooie grote posters met prachtige illustraties die op stevig papier zijn gedrukt en geklemt tussen houten latten. Praatplaten worden ook wel schoolplaten genoemd, beiden een logische benaming want daar ligt dan ook de oorsprong van deze kinderkamer muurdecoratie. Vroeger werden schoolplaten gebruikt op, de naam zegt het al, school. Hier werden ze gebruikt voor het afbeelden van het alfabet of een landkaart. Maar ook heuze praatplaten ontbraken niet, illustraties in diverse thema's waarop samen met de kinderen veel kon worden verteld over wat men zag op de praatplaat.

LITTLE & PURE SCHOOLPLATEN

STOERE PRAATPLATEN IN DE KINDERKAMER

Anno nu hebben de praatplaten nog steeds dezelfde functie, maar niet meer alleen voor op school. Het merk Little and Pure maakt praatplaten met illustraties die hip, modern of retro zijn en perfect passen in de babykamers en kinderkamers van nu. Ben je opzoek naar mooie schoolplaten in grijs en blauw tinten voor een stoere jongenskamer of toffe kinder speelhoek? Bekijk dan eens de praatplaat pooldieren of praatplaat auto's van Little and Pure. Deze platen zijn aan één kant voorzien van een mooie illustratie in blauw en grijstinten met aan de andere zijde de losse elementen welke op de betreffende schoolplaat van toepassing zijn. Zo zie je op de praatplaat pooldieren de dieren afgebeeld die leven in het poolgebied zoals o.a. een ijsbeer, pinguin en een walrus. De schoolplaten zijn niet alleen leuke kinderkamerdecoratie, maar ook leerzaam!
PRAATPLAAT KOELE STOERE KLEUREN

HIPPE TIENERKAMER PRAATPLAAT

Niet alleen in de babykamer en kinderkamer staat een praatplaat leuk, ook voor de tienerkamer zijn er gave schoolplaten. Neem bijvoorbeeld de kinderkamer praatplaat die door Pimpelmees is ontworpen. Pimpelmees, bekend van haar prachtige illustraties met veelal natuur en dieren, heeft in samenwerking met Little and Pure de schoolplaat 'Jungle' ontworpen. Een prachtige illustratie in groen, geel en naturel tinten. Combineer deze praatplaat met goudkleurige accessoires zoals een gouden konijn figuurlamp, gouden stippen muurstickers en geef de meisjes tienerkamer een super hippe jungle look. De gele aap knuffel van WNF is ook een perfecte match met de jungle schoolplaat, je steunt hiermee ook nog eens de bedreigde diersoorten. Al staat het schattige, maar toch stoere bruine knuffel aapje van Jelleycat ook erg leuk bij deze praat van Little and Pure. Ben je niet zo van de apen, uiteraard heeft Zusjez ook nog andere leuke, lieve en stoere knuffels die perfect passen bij de praatplaat Jungle.
PRAATPLAAT JUNGLE VAN PIMPELMEES
Naast deze trendy jungle schoolplaat is ook een dinosaurus praatplaat erg leuk in de kinderkamer, maar misstaat ook zeker niet in een stoere jongenskamer of tienerkamer. Wanneer je de dinosaurus praatplaat van Little and Pure met de zwarte zijde naar voren hangt heeft de dinosaurus praatplaat een extra stoere look. Gecombineerd met een zwart, wit en hout kamer heb je in no time een stoere jongens tienerkamer.

PRAATPLAAT FIEP WESTENDORP

Nieuw in het assortiment zijn praatplaten met de beroemde illustraties van Fiep Westendorp, bekend van o.a. Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Er zijn twee praatplaten gemaakt aan de hand van haar illustraties, 'dieren in het bos' een mooie tekening met een hert die is omringd door mede bosdieren en een praatplaat 'verkeer' met voertuigen en verkeerssituaties getekend in de zeer herkenbare stijl van Fiep Westendorp. 

PRAATPLAAT VERKEER FIEP WESTENDORP

DECOREER DIVERSE RUIMTES MET PRAATPLATEN

Praatplaten van Litte and Pure zijn niet alleen maar leuk in de babykamer of kinderkamer maar denk ook eens aan de kinderspeelhoek of boven een bureautje in de huiskamer / studeerkamer. Maar speelhoeken zijn er niet alleen thuis, laatst hebben juffen van een basisschool bij Zusjez schoolplaten aangeschaft voor in de kleuterklas, hoe leuk is dat! Maar ook kinderspeelhoeken in het kinderdagverblijf, de wachtkamer in het ziekenhuis of bij de huisarts wordt direct een stukje gezelliger met een schoolplaat.

Alle praatplaten zijn 50x70 cm groot en voorzien van twee ronde houten latten. Aan de bovenzijde zit een koord waarmee de schoolplaat kan worden opgehangen, en rol je de schoolplaat weer op dan zet je deze vast met het lint wat aan de lat is bevestigd. De praatplaat bevat aan beide zijdes een illustratie. 

Houdt voor meer inspiratie, ideeën en tips onze instagram pagina in de gaten. Meld je aan voor de nieuwsbrief (en ontvang 10%korting op jouw eerstvolgende aankoop) en/of houdt onze blogs in de gaten!
INSTAGRAM ZUSJEZFACEBOOK ZUSJEZ   PINTEREST ZUSJEZ

© 2017 - 2019 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel