Navigatie

ZUSJEZ LOVES NATURE

Het milieu verdient wel wat extra aandacht. Een van onze doelen is daarom milieu verantwoord te werken om zo ons steentje bij te dragen voor een schonere wereld. Zo hebben wij bijvoorbeeld ons papier verbruik aanzienlijk verminderd door geen e-mails meer uit te printen. Besteld een klant bij ons speelgoed of kinderkamer decoratie? De factuur wordt dan enkel nog via de email verzonden.   

Tijdens ons werk worden de nodige koppen koffie gedronken. Daarom hebben wij bij Zusjez ervoor gekozen om alleen nog maar duurzaam verbouwde koffie te drinken.

Ook kijkt Zusjez bij haar keuze aan merken of zij bewust bezig zijn met het milieu. Zo zijn de kinder posters van Michelle Carlslund van steenpapier, een zeer milieuvriendelijk alternatief voor normaal papier. Daarnaast zijn alle posters gedrukt in een milieubewust drukkerijhuis in Denemarken. De fabriek bezit zijn eigen windmolen en alle goederen worden geleverd met elektrische vrachtwagens.

De speelgoed collectie van Meiya & Alvin is gemaakt van natuurlijke, hoogwaardige materialen die het milieu ontzien. Het rubber is duurzaam geoogst uit de boom Hevea en de collectie is gecertificeerd niet-toxisch, BPA-, ftalaat- en PVC-vrij. In 2015 heeft Meiya en Alvin Collection dan ook niet voor niets de Best Green Award Dr Toy's gewonnen!

Mies & Co kiest ervoor haar labels, die zij bijvoorbeeld gebruikt bij de boxkleden, te maken van gerecycled leer.

Ook bij Kids Concept staat het milieu hoog in het vaandel. Een van de doelstellingen van Kids Concept is functioneel, tijdloos en duurzaam speelgoed en kinderkamer accessoires te maken die een zo min mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. Kids Concept bezoekt daarom regelmatig haar fabrieken om te controleren of bij het productieproces voldoende aandacht wordt besteed aan  milieuaspecten.  

Dit zijn enkele voorbeelden van merken die Zusjez in haar collectie heeft, die milieubewust bezig zijn. Uiteraard zijn er meer merken die goed bezig zijn, maar het voert te ver om die hier allemaal te benoemen.

Heb jij nog tips hoe Zusjez nog milieubewuster kan worden? Mail ons dan op info@zusjez.nl.  Alle tips en ideeën zijn welkom!

 

© 2017 - 2020 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel