Sorteer op

Stapelstein 

Stephan Schenk, oprichter en uitvinder van Stapelstein, heeft hét speelgoed ontwikkelt waarmee kinderen in beweging komen en blijven! Met de stapelbare Stapelstein stenen kunnen kinderen zowel actief als creatief spelen. Hups op of juist over de stenen, bouw een toren met de stenen of ga in de steen zitten en draai rondjes. Het kan en nog veel meer!

De Stapelstein stenen zijn makkelijk te tillen, te stapelen en mee te nemen. Ze zijn supersterk en gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Verder zijn deze leuke stenen in verschillende sets, kleuren en varianten verkrijgbaar.

Vanaf welke leeftijd is het speelgoed van Stapelstein geschikt?

De Stapelstein stenen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Draai, gooi, rol of stapel de stenen en jouw peuter vermaakt zich opperbest. Stapelstein gaat gelukkig niet vervelen, want de stenen groeien met je kind mee. Op elke leeftijd zullen ze anders met de stenen gaan spelen. Naast de basisfuncties zullen ouderen kinderen bijvoorbeeld een heel parcours uitleggen en van de ene naar de andere Stapelstein springen. Ook is het leuk om met 1 been te balanceren op een steen. De Stapelstein stenen zijn zo veelzijdig dat ze passen bij elke leeftijd en dat maakt het zo leuk! 

Wat kun je allemaal doen met Stapelstein speelgoed?

Stapelstein is open-ended speelgoed, wat wil zeggen dat er geen regels om ermee te spelen. Bouw bijvoorbeeld met de Stapelstein stenen een toren, maak in de tuin een parcours en loop er overheen of leg een steen in bad en laat het als een eilandje drijven in het water. Kinderen kunnen dus hun creativiteit en fantasie volop gebruiken bij het spelen met Stapelstein.

Stapelstein Original stenen

Voor kinderen is het fantastisch om te spelen met de Stapelstein stapelstenen Original. Dit speelgoed vraagt om beweging en actie. Je kan er op staan, je kan er een grote toren mee bouwen of wiebel op de stenen om je balans te vinden. Ben je een beetje moe van al het spelen, dan maak je van de stenen een krukje om op te zitten en leer de namen van alle kleuren stenen. Mogelijkheden genoeg dus! Het veelzijdige speelgoed motiveert kinderen om lekker te bewegen en actief te blijven. Maar dat niet alleen, de stapelstenen ondersteunen ook de motorische en cognitieve ontwikkeling en daagt kinderen uit tot het bedenken van creatieve oplossingen.

Een stapelsteen is 180 gram zwaar en is belastbaar tot 180 kilogram en daardoor dus ook geschikt voor volwassenen, zodat ze ook lekker mee kunnen spelen of er gewoon op kunnen gaan zitten. Dat laatste mag natuurlijk ook ;-). Een stapelsteen heeft een doorsnede van 27,5 cm en is 12 cm hoog. Je kan er mee buiten spelen en het kan goed tegen water. Let alleen wel op voor puntige en scherpe voorwerpen, want die kunnen de steen beschadigen en dat zou toch zonde zijn.

De Stapelstein stenen original zijn verkrijgbaar in de kleuren regenboog classic en pastel regenboog (bij de laatste variant zijn de kleuren zachter van kleur). Er is een set van 6 stapelstenen, maar de stenen zijn ook per 3 of los verkrijgbaar. Alle soorten Stapelstein stenen en balanceerborden kunnen met elkaar worden gecombineerd.

Stapelstein Inside stenen

Wat kan je doen met de Stapelstein Inside stenen? Doordat de stenen verschillende maten hebben passen zij in elkaar en kan je er bijvoorbeeld een mooie bol van maken. Maar je kan er ook prachtige torens mee bouwen, die er telkens anders uitzien. Of gebruik de stenen eens andersom als kommen voor water of om zand, takjes of steentjes in te sorteren!

Het multifunctionele speelgoed daagt kinderen uit om lekker actief bezig te zijn, maar de Inside stenen helpen ook bij de motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen en daagt hen uit tot het bedenken van creatieve oplossingen.

Met de Stapelstein Inside Stenen kunnen kinderen vanaf 1 jaar al spelen. Het heeft geen scherpe hoeken en is water-, speeksel-, bijt- en UV-bestendig. Het speelgoed kan zowel binnen, buiten als in water gebruikt worden. Wist je dat Stapelstein stenen Inside (maar ook de Original) prachtige trommelgeluiden kunnen maken wanneer ze in het water drijven?

De grootste stenen uit de Stapelstein Inside collectie hebben een doorsnede van 21 cm, de medium stenen hebben een doorsnede van 15,5 cm en de kleinste een doorsnede van 9 cm. De Inside stenen zijn belastbaar tot maximaal 50 kilo.

Alle soorten stapelstenen en balanceerborden van Stapelstein kunnen met elkaar gecombineerd worden. Zo past bijvoorbeeld de grootste Inside steen perfect in de Original Stapelstein steen.

Stapelstein Balance Board

Stapelstein Balance Board is een balanceerbord dat een enorme aantrekkingskracht heeft op kinderen. Samen of alleen wiebelen op het bord en maar vooral proberen er niet af te vallen. Hoe leuk is dat?! Op een speelse manier leer je je balans te vinden en dat stimuleert weer je lichaamsbewustzijn.

Het balanceerbord combineert ook goed met de Stapelstein stapelstenen en biedt dan nog meer spel mogelijkheden. Een parcours met stapelstenen wordt bijvoorbeeld nog uitdagender door het toevoegen van het Stapelstein balanceerbord. Lukt het jouw om van een stapelsteen over te stappen op het balanceerbord en niet uit evenwicht te raken?  De zithoogte van een krukje kan er ook eenvoudig mee worden verhoogd.

Het balanceerbord heeft een doorsnede van 35 cm en is 8,5 cm hoog. De stapelsteel is maar 268 gram licht en dus makkelijk te verplaatsen en is belastbaar tot maar liefst 120 kilo (en daarmee ook geschikt voor volwassenen om bijvoorbeeld yoga oefeningen mee te doen).

Is het Stapelstein speelgoed duurzaam gemaakt?

Al het speelgoed van Stapelstein wordt gemaakt in een klimaatneutraal proces in Duitsland. Stapelstein staat voor kwaliteit, milieuvriendelijke, eerlijke en klimaat neutrale productie. Het speelgoed is gemaakt van grondstof besparend EPP. De kunststof is 100% recyclebaar en vrij van drijfgassen, weekmakers of andere additieven. Voor Stapelstein is het ook essentieel dat hun speelgoed langdurig bruikbaar is om zo van een duurzame toegevoegde waarde te kunnen zijn. Al in het ontwerpproces zorgen wij ervoor dat hun speelgoed een tijdloze uitstraling heeft, multifunctioneel, duurzaam en uiteindelijk 100% recyclebaar is.

Hoe veilig te spelen met Stapelstein?

Als je het speelgoed van Stapelstein wilt gebruiken voor evenwichtsspellen kun je dit het beste doen op een vlakke en slipvrije ondergrond. Stapel de Stapelstein stenen zo hoog op al je veilig acht. Zusjez raadt aan maximaal 3 stenen te stapelen als je een toren wilt beklimmen.

Stapelstein speelgoed is waterdicht en mag mee het water in. Het is alleen geen  vervanging voor drijfmiddelen!

Na het spelen kan het speelgoed worden schoongemaakt met een borstel, water en eventueel zeep. Na contact met water raden wij de Stapelstein stenen los van elkaar te zetten, zodat ze afzonderlijk kunnen drogen. 

Puntige voorwerpen en oppervlakken zoals scharen, stenen, of kindertanden kunnen permanente sporen achterlaten op het Stapelstein stenen. Is het speelgoed heel erg aangetast dan kan het de stabiliteit aantasten.

De maximale belasting van het Stapelstein speelgoed is:

-Stapelstein Original 180 kg
-Stapelstein Board 120 kg
-Stapelstein Inside 50 kg


Heeft een kind tijdens het spelen in een Stapelstein steen of board gebeten? Dan kunnen we je gerust stellen. Het speelgoed is vrij van drijfgassen, weekmakers en andere additieven, zodat er geen gezondheidsrisico is. Wel kan de beet sporen achterlaten op de steen of de board, maar het speelgoed zal zijn stabiliteit behouden.

© 2017 - 2024 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel