Duurzaam en milieubewust speelgoed en kinderkameraccessoires | Zusjez.nlDuurzaam en milieubewust speelgoed en kinderkameraccessoires | Zusjez.nl
ZUSJEZ | Loves nature 


Duurzaam speelgoed & kinderkamer decoratie
Milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde keuze

Het milieu verdient wel wat extra aandacht. Wij dragen daarom graag een steentje bij aan een schonere wereld. Dat betekent voor ons dat wij proberen zoveel mogelijk duurzaam speelgoed en duurzame kinderkamer accessoires aan te bieden, om zo de impact op het milieu te beperken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze producten maatschappelijk verantwoord zijn vervaardigd. Laat de toekomst mooi & groen zijn!

In onze webshop herken je milieubewust en/of maatschappelijke verantwoordelijk gemaakte artikelen aan dit logo
:


Duurzaam en milieubewust speelgoed en kinderkameraccessoires | Zusjez.nl

Door op het logo te klikken kom je op deze pagina en kan je per merk lezen wat zij doen om duurzaam te ondernemen. Hieronder vind je dan ook een overzicht van de milieubewuste merken die wij verkopen: 

 • Atelier Pierre Junior
  In 2011 wordt door het bedrijf dat Atelier Pierre Junior bedenkt en produceert het ‘West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen’ ondertekend. In deze charter verplichten zij zich vrijwillig om proactief bezig te zijn met duurzaam ondernemen. Op het terrein naast het bedrijfsgebouw zijn bijvoorbeeld 1.000 populieren (bomen) geplant en sinds 2019 zorgen 80.000 bijen in dit bos voor een hogere biodiversiteit in de omgeving.

   
 • Bonnika
  Alle poppen van Bonnika worden gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast heeft Bonnika in Sri Lanka een weeshuis opgericht. Een deel van de opbrengst van de verkochte poppen gaat naar het levensonderhoud van de kindjes in het weeshuis. Zo draagt Bonnika haar steentje bij in een beter mileu en betere samenleving.

   
 • ​Jollein
  Jollein is in 2019 begonnen met duurzamer te gaan ondernemen. Een van de doelen is om flink minder plastic te gebruiken. Dit willen zijn bereiken door dunner plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken en waar mogelijk wordt het plastic vervangen voor een kartonnen doosje. Op deze manier draagt Jollein een steentje bij om de CO2-uitstoot te verlagen en de natuur een beetje minder te belasten.  

   
 • ​Kids Concept
  Ook bij Kids Concept staat het milieu hoog in het vaandel. Een van de doelstellingen van Kids Concept is functioneel, tijdloos en duurzaam speelgoed en kinderkamer accessoires te maken die een zo min mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. Kids Concept bezoekt daarom regelmatig haar fabrieken om te controleren of bij het productieproces voldoende aandacht wordt besteed aan milieu-aspecten.  


  Little Otja

  'We care about the world we live in'. Little Otja probeert daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Al de producten van Little Otja worden gemaakt in samenwerking met 100% vriendelijke bedrijven over de hele wereld. Little Otja wil het milieu niet extra belasten - zodat de lucht in het dennenbos schoon kan blijven. 
   
 • Maileg
  Maileg werkt intensief aan het verbeteren van de productie door alleen gebruik te maken van de beste en meest milieuvriendelijke productiefaciliteiten. Verder zijn belangrijke doelen van Maileg dat het REACH chemische standaard moet worden gevolgd door alle productiepartners. REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden. De producten van Maileg worden over zee vervoerd en ze gebruiken zelden luchtvracht om de CO2-uitstoot tegen te gaan. Voor het verpakken van hun producten gebruikt Maileg voornamelijk gerecycled of FSC gecertificeerd karton en papier (polybags worden alleen gebruikt als dat nodig is om stof of vocht te vermijden) en Maileg hergebruikt de exportdozen. Maileg probeert zoveel mogelijk digitaal informatie uit te wisselen naar klanten en partners, waardoor papier wordt uitgespaard. En tot slot ondersteunt Maileg de 17 sustainable Development Goals die door de VN is omschreven en heeft een project lopen om ervoor te zorgen dat het bedrijf met een strategische aanpak de doelstellingen bereikt. De VN '17 sustainable Development Goals' zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030, doelen zijn onder andere het klimaat, armoede en onderwijs.

   
 • Michelle Carlslund
  De posters van Michelle Carlslund zijn van steenpapier, een zeer milieuvriendelijk alternatief voor normaal papier. Daarnaast zijn alle posters gedrukt in een milieubewust drukkerijhuis in Denemarken. De fabriek bezit zijn eigen windmolen en alle goederen worden geleverd met elektrische vrachtwagens.
   

 • ​Meiya & Alvin
  De speelgoed collectie van Meiya & Alvin is gemaakt van natuurlijke, hoogwaardige materialen die het milieu ontzien. Het rubber is duurzaam geoogst uit de boom Hevea en de collectie is gecertificeerd niet-toxisch, BPA-, ftalaat- en PVC-vrij. In 2015 heeft Meiya en Alvin Collection dan ook niet voor niets de Best Green Award Dr Toy's gewonnen! 

   
 • OYOY mini
  De producten van OYOY mini voldoen aan de vereisten van REACH, omdat ze ervoor zorgen dat hun producten geen verboden stoffen bevatten. Daarnaast is het overgrote deel van de OYOY mini producten gemaakt van OEKO-TEX-gecertificeerd textiel. OEKO-TEX is een productcertificering die geen gebruik vereist van chemische stoffen die - of waarvan wordt vermoed dat ze schadelijk zijn - voor onze gezondheid. OYOY mini streeft er ook naar leveranciers te kiezen die GOTS en FCS gecertificeerd zijn. Het GOTS certificaat biedt de eindgebruiker een geloofwaardige garantie voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie. FSC is een certificering die ervoor zorgt dat er niet meer hout wordt verwijderd voor productie dan het bos kan reproduceren. Tegelijkertijd is de FSC een garantie dat dieren en planten worden beschermd en dat de getroffen werknemers in het bos goed opgeleid zijn en goed zijn verzekerd van veiligheidsuitrusting en lonen. OYOY geeft om de milieuproblemen ​​en daarom doneren zij aan het WWF (World Wildlife Fund) om hun steentje bij te dragen. Verder werkt OYOY er hard aan om het gebruik van plastic bij het verpakken van hun producten te verminderen. Bij verzending van goederen vanuit het eigen magazijn van OYOY mini recyclen ze zoveel mogelijk verpakkingen. Voor OYOY is ook maatschappelijke verantwoordelijkheid van groot belang. Zij eisen dat al hun leveranciers en partners voldoen aan de 10 principes van Global Compact over mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en corruptiebestrijding.

   
 • ​Tikiri Toys
  De Tikiri bijt- en badspeeltjes zijn gemaakt van honderd procent natuurruber van de hevea boom en ze worden gekleurd door middel van plantaardige kleurstoffen. Tikiri Toys heeft bewust gekozen voor natuurlijke materialen, zodat jouw kindje veilig op het speelgoed kan bijten. 

   

 • Tender Leaf Toys en Threadbear
  Tender Leaf Toys maakt alleen gebruik van hout dat door de Indonesische leverancier wordt teruggewonnen. Voor elke gebruikte boom wordt opnieuw een boom geplant! Bovendien zijn hun Britse distributeurs een Seed Partner bij de internationale organisatie Eden Reforestation Projects waarmee 10 bomen worden geplant voor elke geplaatste bestelling (het Eden project). Threadbear is een onderdeel van het grote speelgoed merk Tender Leaf Toys en houdt dus dezelfde milieuregels in acht als Tender Leaf.

  Dit is een stroomschema van het EDEN project:
  Duurzaam en milieubewust speelgoed en kinderkameraccessoires | Zusjez.nl

Heb jij nog tips hoe Zusjez nog milieubewuster kan worden? Mail ons dan op info@zusjez.nl. Alle tips en ideënen zijn welkom!

 

© 2017 - 2022 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel