per pagina
Sorteer op
    1 - 12 van 96 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8

Open ended speelgoed

Bij Zusjez vind je leuk en kwalitatief speelgoed dat de fijne en grove motoriek stimuleert en speelgoed dat geen vaste regels kent en de verbeeldingskracht van kinderen stimuleert, oftewel open ende speelgoed.   

Motorisch speelgoed

Leuk en vrolijk speelgoed om de motoriek van jouw kindje mee te ontwikkelen vind je bij Zusjez. Zusjez heeft bijvoorbeel een leuke collectie aan stapelblokken en blokpuzzels. Al van jongs af aan vinden kinderen het geweldig om te bouwen. Al spelenderwijs leert je kind door blokken te stapelen haar/zijn gevoel voor ruimte te ontwikkelen. En wat is toch mooier voor jouw kleine om de torenblokken eerst zo hoog mogelijk op te bouwen om daarna weer met veel plezier om te gooien! Leer jouw kind de vormen en kleuren kennen of ontdekken door te spelen met een leuke vormenstoof. Of laat jouw kindje stoeien met de stapelringen totdat zij deze helemaal alleen in de goede volgorde kan opbouwen. Dit speelgoed betekent (met name voor) baby’s, dreumes en peuters uren lang leer- en speelplezier.  Van tuimelaars, pop-up, bouw- en stapelspeelgoed tot leuke puzzels aan toe, je vindt het bij Zusjez in de categorie motorisch speelgoed.

Open ended speelgoed

Bij Zusjez vind je leuk open-ended speelgoed voor kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar. Speelgoed waarmee kinderen hun fantasie en creativiteit volop kunnen gebruiken en om dan telkens tot de ontdekking te komen dat het speelgoed oneindig veel mogelijkheden heeft! Aan het spelen zijn geen regels verbonden wat het extra leuk maakt voor kinderen. Spelen wordt zo nooit saai :-).

Wat is open-ended speelgoed eigenlijk?

Nog niet eerder gehoord van de term open-ended speelgoed en benieuwd wat het inhoud? Eigenlijk bestaat dit speelgoed al heel lang, maar nu hebben ze er een mooie naam aangegeven ;-). Kort gezegd, open-ended speelgoed is speelgoed zonder regels en waarbij dus het eigen spel kan worden bepaald door middel van fantasie en creativiteit. Het speelgoed heeft dus geen voorgeschreven scenario en ook geen specifieke uitkomst. Dit maakt het speelgoed uitdagend voor kinderen en het stimuleert hun natuurlijke nieuwsgierigheid en avontuurlijke geest.

Wat is leuk open-ended speelgoed?

Wij hebben een paar leuke suggesties als je op zoek bent naar open-ended speelgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van het speelgoed merk Connetix! Connetix heeft tegels gemaakt met een binnenin een sterke magneet. Kinderen kunnen met de tegels met hun eigen verbeelding en creativiteit 2D en 3D vormen kunnen maken. De tegels hebben mooie doorzichtige kleuren waarmee eindeloze bouwwerken gemaakt kunnen worden - van kastelen, torens, knikkerbanen tot dieren en voertuigen aan toe! Op deze manier wordt de cognitieve ontwikkeling, het ruimtelijk inzicht, de verbeeldingskracht, de hand-oogcoördinatie, de fijne en grove motoriek gestimuleerd en dat allemaal door spel.

Ook het merk Stapelstein is een perfect voorbeeld van open-ended speelgoed. Met de stapelbare stenen van Stapelstein kunnen kinderen zowel actief als creatief spelen. Hups op of juist over de stenen, bouw een toren met de stenen of ga in de steen zitten en draai rondjes. Het kan en nog veel meer!

Een ander voorbeeld van open-ended speelgoed is Waytoplay. Waytoplay maakt autobanen waar kinderen met hun autootjes en andere voertuigen over heen kunnen rijden. Maar je kan ook out of the box denken en je houten diertjes heerlijk over de baandelen laten lopen of rennen.

De flexibele baandelen gemaakt van rubber zijn volledig waterdicht, zodat in elke omgeving en situatie een autoweg kan worden gebouwd. Het bouwen van een Waytoplay autobaan draait dus allemaal om fantasie,, nieuwe werelden ontdekken, aanpassen aan de omgeving, de juiste combinaties kiezen en spelenderwijs heel veel verschillende opties leren.
 

Is Open ended speelgoed beter dan ander speelgoed?

Zeer zeker niet! Speelgoed met vaste regels stimuleert bij kinderen weer hele andere kwaliteiten dan speelgoed met een open eind. Bij het ene speelgoed is bijvoorbeeld meer concentratie en luistervaardigheid vereist terwijl bij open-ended speelgoed je eigen creativiteit een veel grotere rol speelt. En het is natuurlijk ook afhankelijk van het kind wat zij/hij leuk vindt om mee te spelen.

Zusjez | Voor 14:00 uur besteld morgen in huis* | Inpakservice* | Gratis verzending > €50,-

 

 

© 2017 - 2024 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel