Zoek jij het leukste poppenhuis?

Een poppenhuis heeft voor kinderen iets magisch. Een klein huis waar je je eigen meubeltjes telkens weer anders in kan zetten. Met de poppenhuis poppetjes de leukste verhalen maken van kamer naar kamer. Moeder die moet koken, vader die moet klussen en de kinderen spelen op hun slaapkamer!

Wij bij Zusjez snappen hoe kinderen helemaal op kunnen gaan in hun eigen wereldje en zijn dan ook op zoek gegaan naar de mooiste houten poppenhuis, bijpassende houten poppenhuis meubeltjes en de leukste poppenhuis poppen! Wij zijn uitgekomen op de houten poppenhuizen in een romantische en landelijke stijl van Tender Leaf Toys of grotere en modernere poppenhuizen van Maileg en Bloomingville mini. Zowel Tender Leaf Toys als Maileg hebben ook nog eens prachtige bijbehorende poppenhuis meubels, accessoires en poppenhuis poppetjes!

Ben jij op zoek naar een prachtig houten poppenhuis? Lees onze tips om het juiste huisje te vinden!

Houten poppenhuis

Misschien is het handig om eerst te bepalen of je een groot of juist handzaam poppenhuis wil hebben en daarna te kijken welk stijl poppenhuis je mooi vindt, bijvoorbeeld landelijk, modern of romantisch. Uiteraard past in een groot poppenhuis meer meubeltjes, maar een klein poppenhuis verplaats je makkelijker in huis (bijvoorbeeld van woonkamer naar de slaapkamer) of neem je mee voor onderweg.

Klein en draagbaar houten poppenhuis

Tender Leaf Toys heeft een prachtig en draagbaar poppenhuis met de romantische naam 'Chalet Rosewood'. Het poppenhuis is klein, maar is wel onwijs leuk. Chalet Rosewood is een prachtig houten poppenhuis inclusief meubels, accessoires en poppetjes! Het poppenhuis is aan de buitenkant mooi versierd met planten en bloemetjes. Twee grote openslaande deuren geven toegang tot het chalet. Hier vind je een prachtige houtkachel, tafel met krukjes en een schattig lampje in een figuur van een paddenstoel.

Tenderleaf toys | poppenhuis Rosewood     Tenderleaf toys | Poppenhuis Rosewood

Poppenhuis Rosewood | Tenderleaf Toys     Tenderleaf toys | Poppenhuis rosewood

De achterkant van het huis kan worden losgekoppeld en worden gebruikt als tuin! Gebruik je de achterkant dan kunnen de 'raamkozijnen' worden gebruikt voor de schommel. Ook kan in een 'raamkozijn' bloemetjes of een paddenstoel worden gezet, zodat de tuin echt tot leven komt. Aan het poppenhuis zit een handvat van touw, zodat het poppenhuis eenvoudig overal mee naar toe kan worden genomen.
 

Medium houten poppenhuis

Tender Leaf Toys houten poppenhuis ' Cottage' is een slag groter dan Chalet Rosewood, maar nog wel steeds van zo'n formaat dat het overal past en makkelijk te verplaatsen is. Dit houten poppenhuis - en de naam Cottage verklapt het al een beetje- heeft een landelijke en Engelse uitstraling. Frisse witte buitenmuren met roze luifels, versierd met plantjes maakt dit poppenhuis helemaal af. Ook dit houten poppenhuis komt met leuke meubeltjes, je hoeft alleen nog leuke poppenhuis poppetjes te zoeken :-).

BLOG SPEELGOED | POPPENHUIS TENDERLEAF TOYS     BLOG SPEELGOED | POPPENHUIS COTTAGE TENDERLEAF

Grote poppenhuizen

Wil je juist een groter poppenhuis? Tender Leaf Toys heeft ook in deze categorie mooie houten poppenhuizen. Ga je voor 'Villa Foxtail' of toch 'Huis Dovetail'? Beiden mooie en stevige poppenhuizen. Ga je voor een statige stadsvilla of kies je toch liever een huis met een landelijke uitstraling.

BLOG | POPPENHUIS VILLA FOXTAIL     BLOG | POPPENHUIZEN

Zowel Maileg als Bloomingville mini hebben echt grote houten poppenhuizen! Het leuke van het Maileg poppenhuis is dat je het zelf nog kan uitbreiden met twee extra kamers, een badkamer en een bonuskamer met dakterras. Hoe leuk is dat! Maileg heeft ook nog eens veel prachtige meubeltjes en accessoires die perfect passen in het poppenhuis.

BLOG POPPENHUIZEN | MAILEG


Maileg Gingerbread House en Kasteel

Overigens heeft Maileg niet alleen een poppenhuis van hout, maar ook poppenhuizen van heel stevig karton! Zo heeft Maileg een heus kasteel voor haar muisjes gemaakt. Zoals gezegd is het kasteel gemaakt van karton en de muren zijn voorzien van unieke Maileg prints, zodat het net lijkt of elke kamer zijn eigen behang heeft. Op de begane grond is een kleine keuken, en op de 2e verdieping een klein balkon. Laat het sprookje maar beginnen...
Naast het kasteel heeft Maileg ook het Gingerbread House. Dit snoezige huisje van ‘koek’ met 1 verdieping en meerdere ramen is onwijs leuk. Het Gingerbread House behoort tot de kerstcollectie van Maileg, maar je kan er ook na december mee blijven spelen. Ruim de kerstspulletjes op en richt het Gingerbread House in met andere accessoires en meubeltjes van Maileg!

     

Poppenhuis meubels & poppenhuis accessoires

Heb je een mooi poppenhuis gekozen of heb je al een poppenhuis en wil je het leuk aankleden met meubeltjes en accessoires? Let er dan op of de meubels qua grote ook passen in het poppenhuis. Zo zijn de poppenhuis meubeltjes van Tender Leaf op een schaal van 1:12 gemaakt. Uiteraard passen de meubeltjes in hun eigen poppenhuizen, maar heb je zelf een poppenhuis gemaakt of een ander merk poppenhuis gekocht dan is het dus handig om te weten welke schaal Tender Leaf Toys voor haar meubeltjes hanteert.

 

          


Voor Maileg geldt dat zij geen schaal aangeven. Bijna al hun meubeltjes en accessoires passen in het Maileg poppenhuis, maar de meubeltjes zijn groot en dus niet geschikt voor alle poppenhuizen. Bij Zusjez zetten we bij elk artikel van Maileg de maten, zodat je eenvoudig kan bekijken of het ook in een ander poppenhuis past!

Het leuke van Tender Leaf Toys poppenhuis meubeltjes is dat je direct een hele set koopt. Zo hebben ze meubeltjes voor de woonkamer, slaapkamer en babykamer, maar hebben ze ook een houten poppenhuis keuken en badkamer!

Maileg daarentegen verkoopt alleen losse meubels en accessoires. Ook handig als je al een poppenhuis interieur hebt of juist alleen op zoek bent naar bijvoorbeeld een bed, bad of stoel. De meubeltjes van Maileg mix & matchen ontzettend leuk met elkaar. Oh en elk jaar brengt Maileg een voorjaar/zomer en een herfst/winter collectie uit. Dus je kan blijven door verzamelen :-).

          

Overigens heeft Maileg ook ontzettend leuke poppenhuis accessoires! Neem nou de staande lamp met lampenkap die ook nog aan en uit kan of bijvoorbeeld de vloerkleden, opbergmanden en het keukenmateriaal als een blender of broodrooster. Hiermee maak je een poppenhuis helemaal af!

 

Poppenhuis poppetjes

Bij een poppenhuis horen natuurlijk ook poppenhuis poppen! Je kan gaan voor een ´standaard´ houten poppenhuis poppetje of kies he voor een poppetje dat net wat meer kan? Zo heeft Tender Leaf Toys houten poppenhuis poppetjes waarbij de armen en benen kunnen bewegen! Ze kunnen ook nog eens los staan. Alle poppetjes uit Familie Goodwood en de Familie Forrester zijn dus van hout, maar toch flexibel! Tender Leaf Toys poppenhuis poppetjes Familie Goodwood heeft vier gezinsleden en Familie Forrester drie, die je allemaal los bij Zusjez kan kopen, maar ook als set! Elk familielid heeft ook nog iets leuks bij zich. Zo heeft meneer Goodwood bijvoorbeeld een hond, moeder Forrester een baby, Amy een konijn, Ayana een kat en Edward rijdt de hele dag rond met zijn skateboard.

Maileg heeft geen houten poppenhuis poppetjes, maar muizen, konijnen en beren knuffels die allemaal in het Maileg poppenhuis passen! Hoe leuk is het als je een eigen muizenhuis hebt of als je poppenhuis wordt bewoond door de Maileg Teddy beren! Overigens heeft Maileg ook nog bijpassende kleding voor de muizen, konijn en Teddy beren. De kledingkast in het poppenhuis kan dus mooi gevuld worden met jurkjes, broeken en pyjama’s!

© 2017 - 2023 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel