per pagina
Sorteer op
 • MAILEG SALE | Gingerbread huis - small
  MAILEG SALE | Gingerbread huis - small

  Maileg Gingerbread House small | Shop Maileg bij Zusjez! | Vandaag besteld, morgen in huis | Gratis bezorgd va € 50 | Feestelijk ingepakt | Retour binnen 30 dagen

  € 46,95 € 37,56
 • MAILEG SALE | Mobiel baby Lullaby Friends
  MAILEG SALE | Mobiel baby Lullaby Friends

  Maileg baby mobiel Lullaby | Shop al het leuks van Maileg bij Zusjez! |Volgende werkdag verzonden | Pakketkosten va € 4.95 | Gratis bezorgd va € 50 | Feestelijk ingepakt!

  € 54,95 € 38,47

Maileg dé collectie voor poppenhuis liefhebbers!

Zusjez heeft alle leuke items van Maileg! Het toppunt van speelgoed voor kinderen die dol zijn op een magische wereld waar knuffeltjes wonen in prachtige poppenhuizen met mooie poppenhuis meubeltjes en waar knuffeltjes hun eigen kledinglijn hebben. 

Het merk Maileg

Waar komt Maileg vandaan? Maileg vindt zijn oorsprong in Denemarken waar Dorthe en Eric Mailil wonen. Alweer enige tijd terug richtte Dorte en Erik in 1999 hun bedrijf Maileg op. En als je je afvraagt hoe spreek je Maileg uit...je spreekt het uit als My'lye. Dorthe ontwerpt alles en dat zij hierin succesvol is, blijkt wel uit het feit dat Maileg een wereldwijd succes is. Inmiddels heeft Maileg naast verschillende poppenhuizen verschillende lijnen aan knuffels. De meeste beroemdste knuffeltjes zijn wel de muizen en konijn, maar ook de Teddy's, Kittens en de Deers doen niet onder aan schattigheid. Voor bijna alle Maileg knuffeltjes is er wel kleding, poppen meubeltjes en een poppenhuis beschikbaar!

De maatvoering van Maileg

Een veel gestelde vraag is: Welke schaal is Maileg? Maileg gebruikt meerdere maten/schaalvoeringen in haar collectie. Wil je een artikel van Maileg kopen, check dan altijd even goed hoe groot het artikel is. Zusjez heeft bij elk Maileg artikel de maat vermeld en vaak melden wij ook tot welke lijn/serie het artikel behoort (bijvoorbeeld muis, micro, miniatuur, mini etc). 

Voor het Maileg poppenhuis geldt in ieder geval dat de schaal 1:12 is. Het Maileg poppenhuis valt in de lijn/serie miniatuur. Dus alle poppenhuis meubeltjes waar miniatuur bij staat, passen in ieder geval in het poppenhuis. Ook de meubeltjes die tot de serie muis behoren passen in het houten Maileg poppenhuis, maar ook in het Maileg kasteel en Maileg Gingerbread House.  

Maileg muis

Net zoals bij echte muizen, bestaat de Maileg muizen familie uit heel veel muisjes! Aan het hoofd van de muizenfamilie staan moeder en vader muis en daarna volgen ontzettend veel kindermuisjes van baby muisjes, kleine en grote broers en zussen. Gelukkig zijn er nog opa en oma muis die af en toe op hun kleinkinderen kunnen passen. 

Misschien vraag je je wel af: Hoe groot is een Maileg muis? De muizenfamilie van Maileg bestaat uit muisjes met verschillende maten. Het kleinste muisjes is de baby muis met een grootte van 7,5 cm, muis kleine broer/zus is 9 cm, grote broer/zus muis is 12 cm en vader/moeder, opa/oma zijn 16 cm groot. 

Al deze muisjes passen in het Maileg poppenhuis of in een ander poppenhuis met de verhouding 1:12. De muisjes (behalve baby muis) hebben ook nog een eigen kledinglijn. Leuke pyjamaatjes, danskleding, een huishoudster of kok outfit, maar ook kleding die alleen koninklijke muizen kunnen dragen. 

Naast de kleine muisjes heeft Maileg ook muizen in formaat medium. Deze muisjes zijn 37 cm groot. Dit zijn echte knuffelmuizen waar je als kind heerlijk mee kan spelen en knuffelen. Deze knuffelmuizen hebben ook altijd een leuke kledingset aan, die uiteraard uit kan en verwisseld kan worden met een andere mooie outfit. 

Maileg konijn

Maileg heeft ook een prachtige knuffelkonijnen in haar collectie. Kleine knuffelkonijnen die ook in een poppenhuis kunnen wonen en grote knuffels waar je eindeloos mee kan knuffelen. Al deze knuffelkonijnen hebben 1 ding gemeen, nou ja eigenlijk 2 dingen gemeen. Ten eerste zijn de knuffelkonijnen onwijs schattig en leuk en ten tweede zijn ze allemaal gemaakt van linnen/katoen en hebben ze een vulling van polyester.  

Hoe groot is een Maileg konijn? Maileg heeft verschillende serie knuffelkonijnen die ieders hun eigen grootte hebben, te weten: 

- micro konijn, 11 tot 17 cm
- size 1 konijn, 21 tot 28 cm
- size 2 konijn, 24 tot 32 cm 
- size 3 konijn, 
40 tot 50 cm
- size 4 konijn, 50 tot 64 cm

De Maileg micro konijnen passen in een poppenhuis met een schaal 1:12 cm. De Maileg knuffelkonijnen size 1 passen in een groot poppenhuis zoals het Maileg Doll House. Voor micro en size 1 konijnen heeft Maileg ook poppenhuis meubeltjes ontworpen. De Maileg knuffelkonijnen hebben allemaal een eigen outfit aan en de konijnen in de maatvoering size 1 tot en met size 4 hebben ook hun eigen kledinglijn. 

Is Maileg duurzaam speelgoed? 

Maileg vindt het beschermen van ons milieu erg belangrijk en neemt haar verantwoordelijkheid hierin serieus. Maileg voldoet aan de milieuwetgeving van haar land en werk intensief aan het verbeteren van de productie door alleen gebruik te maken van de beste en meest milieuvriendelijke productiefaciliteiten. Hieronder staan de belangrijkste doelen van Maileg:

 • REACH* chemische standaard moet worden gevolgd door alle productiepartners;​
 • ​De producten van Maileg worden over zee vervoerd, ze gebruiken zelden luchtvracht om de CO2-uitstoot te besparen;
 • ​Voor het verpakken van hun producten gebruikt Maileg voornamelijk gerecycled of FSC gecertificeerd karton en papier (polybags worden alleen gebruikt als dat nodig is om stof of vocht te vermijden);
 • ​Maileg hergebruikt de exportdozen;
 • ​Maileg probeert zoveel mogelijk digitaal informatie uit te wisselen naar klanten en partners, waardoor papier wordt uitgespaard.
 • Maileg is van mening dat ook kleine stappen ertoe doen en door de juiste metaliteit van onze medewerkers en zakenpartners te waarborgen, geloven zij erin dat we vandaag doen morgen nog beter kan. Tot slot, Maileg ondersteunt de 17 sustainable Development Goals** die door de VN is gedefinieerd en heeft een project lopen om ervoor te zorgen dat het bedrijf met een strategische aanpaak de doelstellingen bereikt.  

* REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden.
* De VN '17 sustainable Development Goals' zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

 

© 2017 - 2024 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel