Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina


KINDERBOEKEN | Van voorleesboeken tot educatieve kinderboeken

Lezen is voor kinderen belangrijk, een leuk kinderboek is dan een must. Ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur als het gaat om lezen en daarom vind je bij ons verschillende soorten kinderboeken. Educatieve kinderboeken, prentenboeken, voorleesboeken of babyboeken we hebben ze allemaal.  

Waarom is lezen zo belangrijk voor kinderen?

Door te lezen leren kinderen de (Nederlandse) taal beter te begrijpen. Hoe spel je woorden, hoe bouw je een zin op en wat zou er bedoeld worden met een zin of een verhaal. Dat maakt dat kinderen makkelijker leren op school. Ook de fantasie van een kind wordt geprikkeld door het lezen van kinderboeken en ze leren door het lezen van (educatieve) verhalen de wereld te ontdekken. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat bij lezen kinderen kunnen ontspannen. Heerlijk op de bank een boekje lezen of in bed worden voorgelezen door papa of mama. Dat is toch heerlijk! 

We hebben een pagina waar je alle kinderboeken kan vinden, maar om het zoeken makkelijker te maken hebben we ook drie pagina’s waar de boekjes zijn onderverdeeld in de leeftijdsgroepen van 0 t/m 2 jaar, 3 t/m 5 jaar en 6 t/m 8 jaar.

Kinderboeken in de leeftijd van 0 t/m 2 jaar

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kan al gaan voorlezen vanaf de geboorte van je kindje. Het is erg goed voor jullie band en jouw kindje leert sneller en meer woordjes. Een leuk voorleesboek is bijvoorbeeld ‘Jip & Janneke’ van Annie M.G. Schmidt. Vanaf een half jaar kunnen kinderen onderwerpen van elkaar onderscheiden. Babyboekjes worden dan reuze interessant. Vaak zit er een knisperend geluidje in een babyboekje, maar je hebt ook voelboekjes voor baby’s. Een leuke aanrader is ‘Leeuw waar ben je?’ van Ingela P Arnhenius. In dit stevige kartonnen boekje hebben verschillende diertjes zich verstopt achter vilten flapjes.  

Vanaf 1,5 jaar worden kinderen oplettender en is het erg leuk om samen boekjes te lezen waarin onderwerpen voorkomen die zij al herkennen zoals een hond, konijn, auto, bus, tafel…. Een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 2 jaar is ‘Konijntjes in de bus’ van Philip Ardargh.

Kinderboeken voor de leeftijd 3 t/m 5 jaar

Vanaf 3 jaar kunnen kinderen wat langer hun aandacht vasthouden en dan wordt het steeds leuker om samen boekjes te lezen of om te worden voorgelezen. Grote prentenboeken met mooie illustraties, zoals het kinderboek ‘Gigantosaurus’ van Johnny Duddle, zijn dan erg leuk. Ook zoekboeken zijn bij kinderen met een leeftijd vanaf 3 jaar favoriet.

Kinderen die naar school gaan komen in een heel andere wereld terecht. Ze moeten opeens leren samen spelen en omgaan met emoties van andere. Vaak sluiten kinderboeken in deze leeftijdscategorie goed aan bij wat kinderen allemaal in hun eigen dagelijkse leven meemaken. Het kinderboek 'Niet verklappen!' van Tom Booth gaat bijvoorbeeld over geheimpjes bewaren en welke kleuter vindt dit thema nou niet leuk? Een heerlijk grappig en verrassend kinderboek met sprekende tekeningen.

Kinderboeken voor de leeftijd 6 t/m 8 jaar

Kinderen vanaf de leeftijd 6 beginnen zelf met lezen, maar blijven het daarnaast ook erg leuk vinden om te worden voorgelezen. Monty’s buitengewone dagje is een kinderboek met een herkenbaar thema en met veel humor geschreven en leent zich dus uitstekend om te worden voorgelezen. Ook vinden kinderen het steeds leuker om dingen te leren of dieren, het heelal of bijvoorbeeld de oudheid. Educatieve kinderboeken die leuk en luchtig zijn geschreven zijn voor kinderen dan ook ontzettend leuk.

Welk kinderboek past bij jouw kind?

Welk kinderboek gaat jouw kindje leuk vinden? Tja dat is voor ons een lastige vraag, omdat elk kind andere interesses heeft. Daarom geven wij bij elk kinderboek een omschrijving waar het boekje overgaat, zodat je een goede keus kan maken die aansluit bij de interesses van jouw kindje.

Kinderboek als cadeau!

Kinderen hebben vaak bergen met speelgoed en dan is juist het geven van een kinderboek een origineel cadeau. Leuk voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerst of voor het behalen van een zwemdiploma of goed schoolrapport. Een kinderboek is uiteraard ook uitermate geschikt als kraamcadeau! Wij bij Zusjez kunnen de kinderboeken gratis feestelijk inpakken, wel zo makkelijk :-).


 MERKEN  Atelier Pierre Junior, Aykasa, Bloomingville mini, Bonnika, Chispum, Craffox, DesignClaud, Eeflillemor, Eina Design, Heico, Happy Horse, Jellycat, Jollein, Kids Concept, Kid O, Land ofKids, Lapin & Me, Little Dutch, Little & Pure, Maileg, Meiya & Alvin, Michelle Carslund, MiekinVorm, Mies&Co, Mijksje, Mimirella, Noukie's, Oyoy mini, Petit Collage, Petit Monkey, Picca Loulou, Pom le Bonhomme, Poppie Toys, Sebra, Tender Leaf Toys, Tikiri Toys, Uitgeverij kinderboeken, Up!Warsaw , Wild & Soft , WWFCub Club

   

© 2017 - 2021 Zusjez | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel